суботу, 8 квітня 2017 р.

Шифонова блузка на дівчинку підлітка.

      Хочу подлитися із Вами секретами пошиття не складного покрою кофтинки, але із досить вибагливої тканини - це блузка із стрейч-шифону. Колір чорний, тож фото будуть не дуже цікаві і виглядають сумненько, але ж нас цікавить результат.
     Крій, як я і говорила простий:
- пілочка 1 деталь
- спинка із двох деталей із швом по середині 
- рукав одношовний короткий 2 деталі
- обшивка для горловини пілочки 1 деталь
- обшивка для горловини спинки 2 деталі
- клейовий матеріал по деталям обшивок.
      Із першого погляду все дуже просто, немає ніяких складних конструктивних ліній, застібки на блискавку, але це тільки із першого погляду. Давайте по черзі. 
      Працювати із тканиною групи шифонових дуже складно. Вона тонка, прозора, краї осипаються, легко прорубується голкою, при попаданні води можуть зявитися плями - тому працювати треба швидко і уважно. 
     Спочатку підбираємо тоненьку голку для своєї машини обовязково із гострим кінцем за номером 70-80. Потім потурбуйтеся про вибір нитки, теж тоненької але міцної для шовку та шифону. Справа в тому, що нитка із голкою мають пряму залежність один від одного. Якщо голка тонка, а нитка товста, то остання буде постійно обриватися, і навпаки.
    Переходимо до пошиття.
    Так як тканина прозора і легко осипається, то шви повинні бути ідеальні і тут не підійде їх просто обметати на обметувальній машині. Якщо шити кофтинку без примірки, то бічні шви можна обробити подвійним білизняним швом. Це виглядає акуратно і красиво. 
     У мене була примірка і замовник турбується, що може поправитися чи вирости, а розшивати не буде чим (із досвіду знаю, що ніхто не розшиває пошиті вироби, хіба 1% із 100), тож я вирішила обробити шви іншим способом - у підгин із закритим зрізом.









Вирізаємо обшивки для обробки горловини виробу. Проклеюємо їх клейовим матеріалом.






Вирінюємо низ виробу та рукавів, обрізаючи лишки тканини. Підшиємо їх також швом у підгин із закритим зрізом, зберігаючи однакову ширину вша. 
Зшиваємо плечові шви на деталях обшивок
Накладаємо обшивку на горловину виробу, склавши лице із лицем. Приколюємо по контрольним точкам: плечові шви і середина переду та спинки.
Заготовляємо петельку для застібки на гудзик із заду нашої блузки. Викроюємо її із основної тканини під кутом 45 градусів, шириною 1.5 - 2.0 см. Складаємо лицем в середину, зшиваємо і вивертаємо (я скористалася ампулкою для полегшення вивертання петельки, бо вона має ширину лише 3-4 мм).



 Вставляю петельку під шов пришивання обшивки із лівої сторони. І однією строчкою зі сторони обшивки обшиваємо нашу горловину. Низ обшивки обметуємо, підгинаємо на ширину обметки і прокладаємо машинну строчку на відстані 0,1 см від згину. По припуску обшивання горловини робимо надсічки під кутом до строчки, щоб краще викладалася вона в подальшій обробці. Відвертаємо зрізи в сторону обшивки і прокладаємо строчку в чистий край.
 (на 0,1 см по обшивці).

Так виглядає готова горловина нашої блузки.

   
Далі переходимо до обробки пройми виробу одношовними рукавами. Низ рукавів ми вже обробили. Після примірки уточнили ширину рукава і можемо вже його вметати або приколоти за допомогою булавок (якщо вже маєте досвід) і вшити по рукаву, швом 0,8 - 1.0 см. Шов підрізати до 0,7 см і обметати на спец машині.
 Блуза готова. Шкода що немає фото на замовнику, а так як розмір 34, то і манікен мій завеликий для неї. Тож оцінюйте на тремпелі.

 



Немає коментарів:

Дописати коментар