пʼятниця, 13 січня 2017 р.

     Всім привіт, сьогодні релігійне свято Меланки і я відпочиваю від свого улюбленого заняття. А завтра буде Василя, а я Василівна........ Тож потрібно щось приготувати смачненьке і здивувати своїх гостей. Відкривши соціальну сітку потрапив на очі новенький рецептик. Я полюбляю "кашоварити" із того що є в холодильнику і не заморачуюся дорогими магазинними продуктами. Тількищо спробувала приготувати і вийшло супер. Оць цей рецептик.
     Домашній плавлений сир з печерицями - нереальна смакота!
Складові:
500 гр сиру (домашній творог)
2 яйця
2-3 ст.л сметани (домашня)
сіль за смаком (приблизно 1 ч.л. без гірки)
1 ч.л соди (не повна без гірки)
петрушка 5 гілочок (можна кріп) (дрібно порізати)
200 гр грибів (шампіньйони)

Приготування:
1. Всі інгредієнти змішуємо, і збиваємо все занурювальним блендером.
2. Ставимо каструлю на водяну баню, помішуючи варимо (близько 15 хвилин) а в цей час маса розплавиться, стане однорідною
3. Якщо навіть при розплавленні маса не зовсім однорідна, можна ще раз скористатися
блендером (поки в сир не додали гриби !!!!)
4. Гриби дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі, до готовності (злегка посолити, можна додати чорний мелений перець)
5. Коли сирна маса повністю розплавиться, додаємо петрушку, і смажені гриби, добре перемішуємо
6. Відразу ж виливаємо в форми (можна в скляну баночку), і обов'язково на хлібець.
7. Даємо сиру повністю охолонути, поміщаємо в холодильник.
8. Для пікантності можна додати пару зубчиків часнику (подрібнених)

Мої враження:
Готується швидко і легко. Найбільші проблеми із пристосуванням до водяної бані, щоб не обпектися. На вигляд - красиво. Грибів я поклала менше, щоб був сирок із грибами, а не гриби із сиром.  На смак - божественно, але для тих, хто любить кисломолочну продукцію.
Дякуючи гуглу та соціальним сіткам можна стати ідеальною господинею.





Немає коментарів:

Дописати коментар