четвер, 23 лютого 2017 р.

Ажурна спідничка на дівчинку

    Скоро весна, то ж пора обновити свій гардероб. Познімаємо брюки та теплі колготки і одягнемо коротенькі спіднички. 
      Хочете одягатися не таке як всі? Якщо Ви вже щось пошиваєте, то можете спробувати себе у такому виді рукоділля як вязання. Поєднання цих двох технік дає неперевершені результати. Ці вироби виглядають дорого і красиво. Замість вязаних деталей можна також використати мереживо або макраме, яке продається в готовому вигляді на метраж. А мені трапився замовник який полюбляє вязати гачком. Потрібно пошити спідничку на дівчинку, та ще щоб була не на один рік. Скільки часу було витрачено на вязання я не знаю, а от на пошиття я затратила годину. Гляньте яка краса в мене вийшла.

    Пропоную переглянути покрокове виготовлення цього виробу.
Розкладаю деталі, які мені принесли і сортую їх по величені. Верхня найкоротша, а нижня найдовша. Для такої спідниці необхідна підкладка. Краще використати атлас, він має гарний зовнішній вигляд, а спідничка світиться. Деталей підкладки стільки скільки і деталей верху. По ширені такі ж як і основні, а по довжині на 1/2 довші (щоб спідничка була пишнішою).




Нижню деталь підкладки обметати і підшити швом у підгин із відкритим зрізом. Кожну деталь підкладки по верхньому зрізу зтягти машинною строчкою на величину основної деталі.


Збираємо підкладку в порядку зростання. Складаємо лицевими сторонами в середину, врівнюючи зрізи. Зшиваємо і обметуємо шви. Верхній зріз обробляємо планочкою в яку потім затегнемо еластичну тасьму "резинку", залишаємо отвір для цього.

 Ось так виглядає підкладка. (Можна вже одягати))) .

Починаємо збирати верх спіднички. Так як верх оброблений вже, то ж будемо настрочувати деталі на наші шви зєднання деталей підкладки. Розпочинаємр збір із низу в гору. 

ТАДАДАДАМ, можна порадіти. Погляньте яка спідничка. Спробуйте і Ви. 



Немає коментарів:

Дописати коментар