пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Шкільна спідничка на першокласницю

     Моя племінниця 1 вересня пішла в перший клас. Це було велике свято в нашій родині, всі готувалися до першого осіннього свята. Я підметушилась і пошила шкільну спідницю.  
    Мета мого майстер-класу поділитися з вами технологічними операціями і результатом виготовлення дитячою спідниці на першокласницю. Процес пошиття стане для Вас не складною роботою і займає мало часу, а результат порадує Вас.

Необхідні матеріали: 

   1 шматок основної тканини - 45 см
• 1 шматок підкладкової тканини - 12 см
• 1 шматок фатину - 20 см.
Коса стрічка (рулік) 5 м
• Еластична тасьма (резика) для талії - 50 см
• Нитки швейні
• Мереживо для оздоблення - 40 см
• Шпильки

Розкрій деталей

    Форма такої спідниці не вимагає ніяких складних математичних побудов і викрійок, її не складно зробити самостійно. З основної тканини викройте 3 шматки по 15 см шириною. Як показано на фото, верхній шматок по довжині коротше, а нижній довше всіх. Назвемо їх: перша верхня - деталь 1, середня - деталь 2, нижня - деталь 3.

Складання деталей 

 У деталі 1 бічні зрізи обметати і зшити на ширину бічного шва
 (1 - 1,5 см).
Нижній зріз деталі 2 і 3 необхідно окантувати косою стрічкою (використовуйте спеціальну лапка) і припрасувати оброблені зрізи.
 Далі необхідно стягнути верхній зріз деталі 2, і з'єднати з дет 1, зшивним швом. Для цього деталі скласти лицьовими сторонами в середину, з'єднати за допомогою шпильок і зшити на 1 см від зрізів. Підкласти підкладковий матеріал з боку деталі 2, вирівняти зрізи і пришити на 1 см. Готовий шов обметати на обметувальній машині.




     До нижнього зрізу підкладки пришити деталь 3. Верхній зріз деталі 3 спершу, стягнути як в попередньому варіанті, скласти лицьовими сторонами в середину і зшити на 1 см від зрізів. Шов обметати. До цього шву прикласти призібраний фатин, і пришити в шов пришивання деталей, його верхній зріз підігнути на 3-4 см (для пишності).

Обробляти  бічні зрізів деталей 2 і 3. можна рівненько зшити, але я вирішила проявити творчість. Оброблений нижній край підняла вгору і вийшло заокруглення.
     Закріпити деталь в шов пришивання косої стрічки. Векрхній зріз я обробила еластичною тасьмою (резинка). Спочатку виміряла необхідну довжину, зшила в кільце. Намічаю чотири допоміжні точки по яких суміщаю бічні зрізи та середину передньої та задньої деталі. Тасьму пришиваю на обметувальній машині, відгинаю на виворіт і закріпляю у бічні шви. Можна прокласти оздоблювальну строчку.
    Спідничка майже готова, останній штрих - мереживо. До нижнього зрізу в шов пришивання косої стрічки пришити мереживо.
Дитяча шкільна спідничка - виготовлена. Моя племінниця носить із задоволенням ексклюзивний шедевр від тітки Лесі.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар